Οδηγίες φροντίδας των ρούχων

Πώς να φροντίσετε το κασμιρένιο πουλόβερ και το μεταξωτό φόρεμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα κασμιρένια και τα μεταξωτά ενδύματα είναι με στεγνό καθάρισμα.


Εάν όμως έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο, μπορείτε  να τα πλύνετε στο χέρι.

- Γεμίστε με χλιαρό νερό το νεροχύτη ή τη λεκάνη και προσθέστε λίγο "ήπιο" απορρυπαντικό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και σαμπουάν για μωρά, επειδή είναι πολύ ήπια). Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα. Ανακατέψτε καλά το απορρυπαντικό με το νερό ώστε να αναμιχθούν καλά.
-Πλύνετε τα προϊόντα σας μία φορά με το υγρό μείγμα, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το προϊόν με το υγρό απαλά ώστε το νερό να μπορέσει να εισχωρήσει μέσα στο πλεκτό, και να αφαιρέσει κάθε οσμή και βρωμιά. Μην τραβάτε ή τεντώνετε το πλεκτό. Μην τρίβετε το πλεκτό.
-Πλένετε μόνο ένα προϊόν τη φορά στη λεκάνη, πρώτα τα ανοιχτόχρωμα.
-Αφού έχετε ανακατέψει το πλεκτό μέσα στο υγρό, αδειάστε τη λεκάνη και ξαναγεμίστε την με χλιαρό νερό για να ξεπλύνετε το πλεκτό. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται έτσι ώστε να μην υπάρχουν σαπουνάδες.
-Μην ξεπλένετε το πλεκτό κάτω από τρεχούμενο νερό. Μπορεί να αλλοιώσει το σχήμα του πλεκτού.
- Σχηματίστε με το πλεκτό μια "μπάλα" και πιέστε το από επάνω ώστε το νερό να στραγγίξει μέσα στη λεκάνη ή στον νεροχύτη. Μην "χτυπάτε" το προϊόν!
- Όταν το νερό έχει φύγει από το πλεκτό, απλώστε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο και τοποθετήστε το πουλόβερ ή φόρεμα επάνω της. Απλώστε το πλεκτό επίπεδα και προσπαθήστε να το ισιώσετε τυχόν τσακίσεις. Ξεκινώντας από το ένα άκρο, κυλήστε την πετσέτα πάνω στο πλεκτό δημιουργώντας έτσι ένα σωλήνα και πιέστε απαλά. Αυτό επιτρέπει στην πετσέτα να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του νερού από το πουλόβερ ή το φόρεμα. Ξετυλίξτε το και αν το πουλόβερ ή το φόρεμα εξακολουθεί να είναι αρκετά υγρό, επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα στεγνό πανί. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, τοποθετήστε το πάνω σε μια σχάρα στεγνώματος (απλώστρα). Εάν δεν έχετε, μπορείτε να τοποθετήσετε το προϊόν στην πλάτη του καναπέ ή σε κάποιο μαξιλάρι καρέκλας για να στεγνώσει. Τα φορέματα μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο πάτωμα.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να πλένουμε το πλεκτό μετά από κάθε χρήση. Μπορούμε να φοράμε τα πλεκτά ρούχα έως και 5 φορές πριν χρειαστεί να τα πλύνουμε.
Πλένοντας συχνά τα πλεκτά,  φθείρονται πιο γρήγορα και μπορεί να ξεθωριάσουν.

Βρίσκεστε εδώ: Home Πληροφορίες Οδηγίες φροντίδας των ρούχων